opc_loader
  • Nederlands
  • Français

Saliva speekseltest

Artikelnr: 498896

Test om direct aan de stoel de kwaliteit van het speeksel te controleren:

Test die zowel de gestimuleerde als de ongestimuleerde speekselvloed beoordeelt. De functie en de kenmerken van deze twee soorten speeksel zijn verschillend. Door beide te onderzoeken, verkrijgt men resultaten die een zeer nuttige diagnose en een sterk communicatiemiddel vormen.
Voordelen:
- Controleert de speekselvloed, de viscositeit en de consistentie van ongestimuleerd speeksel. Dit geeft informatie over hoe de levenswijze van de patiënt de gezondheid van zijn mond beïnvloedt.
- Controleert de Ph van het speeksel van de patiënt. Dit geeft aan wanneer de zuurniveaus gevaarlijk hoog zijn en erosie of cariës kunnen veroorzaken.
- Controleert hoeveel gestimuleerd speeksel een patiënt kan produceren. Hiermee kunnen belangrijke speekselklierziektes worden vastgesteld.
- Controleert de buffercapaciteit (kwaliteit) van gestimuleerd speeksel. Hiermee wordt bepaald hoe doeltreffend het speeksel is bij het neutraliseren van zuren in de mond.
Wanneer gebruiken:
De test kan bij een routineonderzoek worden uitgevoerd. De tandarts kan uitleg geven over de testresultaten terwijl hij met de patiënt over preventie en behandeling praat. De tandarts en patiënt kunnen samen een behandelplan opstellen om het speeksel terug in balans te brengen.

84,49
(Prijs excl. btw)
Laatst bekeken items